chris_profile

Добро пожаловать на Beauty Advisor! 

Апарат Clione Fit: як це працює та особистий досвід

Апарат Clione Fit: як це працює та особистий досвід

Clione Fit - один з топових салонних апаратів у Японії, гаджет, що поєднує функції RF, EMS, LED, MFIP, та електропорації, на моїй полиці вже 1,5 роки. Я зібрала повні дані про нього: що саме він робить для шкіри та чи є у цього доказова база, з чим його використовувати, чи можна ним собі зашкодити і, звичайно, накопичила великий особистий досвід, яким ділюся в цій статті.

Почну з того, що якщо вас цікавить антиейдж-догляд, тобто робота з овалом обличчя, зморшками, набряками, втратою пружності шкіри, то однією косметикою не обійдешся. Потрібен комплексний підхід і методи, які дозволять дістатися глибше та попрацювати з м’язами і жировою тканиною. Зрештою, має сенс працювати і зі шкірою, поєднуючи методики - результати будуть яскравішими.

Гаджети завжди мене цікавили, і Clione я включала в огляди ще до особистого знайомства - він здавався мені ні на що ні схожим і викликав довіру. На сьогоднішній день я не знайшла нічого подібного: все ж таки 5 технологій “в одному флаконі” - RF, EMS, LED, MFIP, електропорація. Усе в маленькому пристрої вагою 52 грами, який працює від мережі. Це один з топових салонних апаратів у Японії, і велика удача, що він маленький, легкий і, що найголовніше, безпечний і простий у використанні, тому його можна застосовувати вдома.

Що саме він робить: працює з м’язовим каркасом, підвищує пружність шкіри, покращує мікроциркуляцію і зміцнює судини, сприяє швидшому загоєнню шкіри, зменшує запалення, робить мімічні зморшки менш вираженими, покращує провідність шкіри, дозволяючи активним компонентам косметики проникати глибше, контурує і зменшує об’єм обличчя, знімає набряк, підвищує зволоженість. Усі ці чудові ефекти базуються на впливі на шкіру світла, імпульсів різної частоти і сили, радіочастотної енергії. У кожного з видів впливу є доказова база. І важливо: Clione - це не мікротоки, їх там немає.

Є питання: чи схожий він на NuFace або Foreo? Відповідь дуже проста: в основі дії цих гаджетів лежать різні технології. Не краще і не гірше - різні. NuFace і Foreo - це тільки мікроструми, а Clione має 5 функцій, перерахованих вище і не має технології мікрострумів.

Технології: RF, EMS, LED, MFIP, UP

RF, EMS, LED, MFIP, електропорація – ось 5 технологій, які використовуються в апараті. Що вони роблять зі шкірою?

RF – високочастотний радіохвильовий ліфтинг. Суть high-radio frequency в прогріві, вплив на шкіру таким типом енергії сприяє її ущільненню, підвищенню еластичності та зволоженості, контуруванню обличчя за рахунок зменшення жирових відкладень. Якщо спростити ефект від RF до одного слова, це буде ліфтинг. У процесі ви будете відчувати приємне, не обпікаюче тепло. В блоці про використання я на цьому акцентую увагу – щоб прогрів відбувся так, як нам потрібно, маніпулою потрібно водити апаратом по шкірі повільно.

EMS – та сама міостимуляція. Технологія передбачає стимуляцію м’язів за допомогою слабкого електричного струму. Ось чому від EMS-апаратів ви бачите та відчуваєте посмикування обличчя – це скорочуються м’язи. Це потрібно для покращення їхнього тонусу, сили і, власне, здатності до скорочення. Це саме той рівень впливу на обличчя, на якому не працює косметика! Окрім м’язів, технологія також корисна і для самої шкіри – слабкий струм покращує мікроциркуляцію, сприяє ущільненню епідермісу та стимулює синтез колагену. Вам потрібен EMS, якщо ваші проблеми – це нечіткий овал обличчя, друге підборіддя, носогубна складка, зморшки навколо рота. Це працює швидко: EMS підтягує обличчя вже з першої процедури.

MFIP – змінний імпульсний струм середньої частоти. Clione називає цю технологію запатентованою. Це відчувається, як легке ритмічне постукування по шкірі. Його суть – вібрація, що нагадує рух стаккато в ручному масажі (часті постукування пальцями по шкірі). Це потрібно для покращення мікроциркуляції та розслаблення м’язів. Саме з метою їх корекції – між бровами, на лобі, навколо очей і рота - вам потрібна ця технологія.

LED – зараз світлові пристрої всюди, це великий тренд. Детальний огляд є в моєму інстаграмі. Clione використовує 2 види світла: червоний (red light, 620 nm) і синій (blue light, 415 nm). Червоний – це про синтез колагену та зміцнення судин, якщо дуже коротко, синій – це зменшення проявів акне, покращення регенерації, зниження жирності шкіри. Разом ці 2 типи світла добре працюють і прекрасно показують себе в терапії різних станів шкіри, зокрема акне та постакне.

І електропорація (UP) – ультра-пульсові імпульси, завдяки яким у мембранах клітин шкіри утворюються “пори” (тимчасово), які допомагають проводити компоненти косметики глибше. Ви знаєте, що доставити всі корисні речовини з косметики в шкіру - непросто. Відтак існують системи доставки, “дрони”, інкапсуляція, низький pH, ліпосоми та інший “енхансинг”. Тут це забезпечує технологія, до того ж, в комплекті з апаратом йде сироватка-провідник, спеціально розроблена для нього. Проте активна абсорбція шкірою активів косметики відбуватиметься під впливом апарата і з іншими продуктами. І тут важливо двічі подумати, що саме ви використовуєте. Бо далеко не всім компонентам потрібно проникати у глибину шкіри, наприклад, цього зовсім не потребують ретиноїди.

Показання та протипоказання

Ось з чим допоможе Clione: нечіткий овал обличчя, провисання тканин, набряклість, “втомлене” обличчя з вираженими носогубними зморшками та опущеними куточками губ, мімічні зморшки, зморшка між бровами, загальна в'ялість шкіри, атонія, постакне, тонка та атонична шкіра навколо очей. Хочу зробити акцент на очах, адже апарат класно працює з цією зоною. Є гусині лапки? Спробуйте і оцініть ефект. Також можна використовувати Clione для губ (зазначу, що особисто мені некомфортно, але варто спробувати — усе залежить від ваших відчуттів і чутливості).

Clione також можна використовувати для тіла. Апарат класно працює з внутрішньою поверхнею рук і в зоні над колінами — це ті місця, де зазвичай є в'ялість і провисання. Я пробувала працювати з тілом, результат мені сподобався, не вистачає лише безперервного натхнення та мотивації.

Протипоказання стандартні: вагітність, ушкодження шкіри, онкологія.

Часте запитання: чи можна використовувати Clione при розацеа? Ні, не бажано. Розацеа не треба гріти, їй не потрібна зайва стимуляція. І хоча в апараті є корисне для судин червоне світло - воно укріплює їх і запобігає формуванню “зірочок”, щоки, схильні до приливів та почервоніння, треба обходити. Власне, це може бути рішенням: оминати щоки і працювати тільки з лобом, скронями, шиєю та декольте.

З якою косметикою його використовувати

ЕСЕНЦІЯ З ФУЛЕРЕНОМ, З ЯКОЮ РАДИТЬ ВИКОРИСТОВУВАТИ АПАРАТ ВИРОБНИК, - СПРАВА

Апарат потребує вологого середовища та слизької поверхні, тому перед використанням необхідно нанести сироватку. Функція електропорації (її можна назвати «безін'єкційною мезотерапією») передбачає, що в шкіру ми будемо вводити щось корисне. Екстракти, пептиди, амінокислоти, вітаміни… список великий. У комплекті з апаратом йде спеціальна сироватка Plamine Essence, яка задумана виробником як ідеальна пара до апарату. Активи в ній мають малий розмір молекули, вони безпечні для проникнення в більш глибокі шари шкіри. Насправді есенція і сама по собі крута, я використовую тільки її, бо бачу значну різницю в порівнянні з іншими сироватками. У складі 1% фуллерена (це антиоксидант, потужніший за вітамін С), пептиди, які добре працюють проти зморшок, лізат біфідобактерій, гіалурон, все замішано на воді з японських онсенів.

Сироватку наносимо під апарат, далі проводимо процедуру, нічого не змиваємо! Зверху - ваш крем, SPF, макіяж.

Чи можна використовувати з іншими продуктами? Звісно, так. Сироватки на водній основі також підходять. Кількість на один раз — 0,5 мл у випадку з густою текстурою, водянистих потрібно більше. Пам’ятайте, що вам постійно потрібне вологе середовище. Я підтримую його, добризкуючи термальною водою, зволожуючим спреєм, виноградною водою Caudali або Plamine Clear Lotion.

Що НЕ потрібно використовувати для процедури: олії, ретиноїди, кислотні лосьйони-ексфоліанти, будь-що з UV-фільтрами. Мені також здається досить безглуздим використовувати щось на кшталт гелю алое. Вам потрібен якісний незмивний продукт.

Мої особисті спостереження, відчуття та результати

Я користуюсь Clione Fit вже 1,5 роки. Наразі використовую його 1-2 рази на тиждень по 10-20 хвилин. Зараз адекватні для мене потужності: 2 або 3 натискання верхньої кнопки або 2 натискання нижньої, “трієчка” в цьому режимі для мене все ще занадто сильна. Раніше навіть одного натискання нижньої кнопки було “багато”, але я відчуваю, що шкіра стає більш резистентною до впливу апарата: на початку вона трохи червоніла, область навколо очей відчувалася натягнутою, було відчуття, що там був якийсь вплив. Зараз у мене зовсім немає чутливості, я не червонію, всі відчуття комфортні. Рекомендую починати з малих потужностей! Далі дійте за відчуттями.

Що відчувається під час процедури: приємне тепло — апарат гріє, так і повинно бути; поколювання різної інтенсивності (залежить від обраної потужності); скорочення, посмикування м'язів — це норма, найбільше реагує круговий м'яз ока, і у мене також здригаються куточки рота; у режимі з MFIP (велика нижня кнопка) є відчуття постукування по шкірі. Він також світить (світлодіоди ви бачите на маніпулі) — це з очевидного. Найінтенсивніші відчуття в зоні навколо очей і на лобі. Якщо робите по масці, можна сміливо збільшувати потужність, оскільки всі відчуття притупляються.

Візуальні зміни: швидко зникає набряклість, окреслює вилиці, якщо у вас виразна ПЖК — щоки “худішають”, обличчя в цілому виглядає “легше”. Носогубна складка розгладжується, стає менш помітною. Напружені зони (наприклад, міжбров'я — мій варіант) розслаблюються, і відповідно шкіра там, як на вигляд, так і на дотик, стає більш гладкою. Найяскравіші зміни для мене — це виразні вилиці, більш чіткий контур обличчя, натягнутий гладкий лоб і зона навколо очей. Останній я приділяю багато уваги, завжди заходжу на нижні повіки і затримуюсь на скронях. Шкіра в цілому після процедури відчувається наповненою, я відчуваю і фізичний ліфтинг — як ніби все тягнеться вгору, дуже приємне відчуття тонусу, як після хорошого тренування. Постакне зникає швидше. Нагадаю, що мене час від часу висипає, тож на висипання я не бачу жодного впливу — вони живуть своїм життям. Пишу це для тих, хто боїться, що від апарата можуть з’явитися прищі.

В цілому, я бачу ефект від Clione на різних обличчях — як худих, так і пухкеньких, як з носогубними складками, так і з зморшками на лобі.

Clione допомагає мені дотримуватися принципів неінвазивної корекції — поки що я обираю цей шлях. Пам’ятайте, що якщо у вас стоїть ботокс (або аналоги), апарат буде прискорювати виведення препарату, ці зони потрібно обходити!

Захист від сонця 2024: 8 кремів з SPF для шкіри з різними потребами

Захист від сонця 2024: 8 кремів з SPF для шкіри з різними потребами